Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pırasalı börek

4 adet pırasa
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yufka
1/2 çay bardağı su
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı beyaz peynir
Tuz, karabiber
Üzerine:
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Pırasanın beyaz kısımlarını halka halka doğrayın, soğanı da yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. Üzerine salçayı ekleyip birkaç dakika pişirin. Ezilmiş peynir, tuz ve karabiber ilave edip ocaktan alın. Zeytinyağı ve suyu karıştırın. Yufkaları, aralarına zeytinyağlı su sürerek üst üste koyun, sekiz parçaya kesin. Geniş kenarlarına pırasalı harçtan koyup sigara böreği gibi sarın ve gül şekli verin, tepsiye dizin. Yoğurt, yumurta ve sıvı yağı karıştırıp üzerine sürün. Susam serpin. 200 derece fırında pişirin.

Tandır dürüm
2 adet lavaş ekmeği
6 adet kornişon turşu
500 gr. antrikot
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet defne yaprağı
1 şişe soda
Etleri bütün olarak tereyağında 10 dakika pişirin, üzerine bir şişe sodayı ve defne yaprağını ekleyip 35 dakika daha pişirin. Lavaş ekmeklerini ısıtın ve servis tabağına dizin. Pişen etleri üzerine ekleyin, kornişon turşuları dizin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip dürüm yaparak servis yapın.

Rulo kurabiye
150 gr. tereyağı
2 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
Oda sıcaklığındaki tereyağı ile unu elinizle karıştırın. Kakao hariç diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Hamuru ikiye bölün, bir tanesine kakaoyu ekleyip tekrar yoğurun. Hamurları ayrı ayrı açıp üst üste yerleştirin, rulo yapıp dilimleyin. 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA