Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli biftek

6 parça biftek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kırmızı soğan
6 adet arpacık soğan
4 adet küçük sivri biber
1 adet patlıcan
1 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı köri
Tuz, karabiber
2 su bardağı sıcak su
İnce kıyılmış kırmızı soğanı, temizlenmiş arpacık soğanları ve sivri biberleri zeytinyağında kavurun. Etleri ilave edip birlikte birkaç dakika sote edin. Küp doğranmış patlıcan ve domatesi tencereye ekleyin. Un, toz şeker, köri, tuz ve karabiberi de ilave edip iki dakika daha sote edin ve suyunu ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin.

Karnabahar graten
1 adet orta boy karnabahar
150 gr. tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz, karabiber
Karnabaharları tuzlu suda haşlayın. Soğuduktan sonra çiçeklerine ayırın. Başka bir tencerede tereyağını eritin, unu kavurun. Un sararınca yavaş yavaş süt ve tuzu ekleyin. Sosun içine karnabahar çiçeklerini atıp karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dökün. Üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.

İrmik pastası
9 çorba kaşığı irmik
9 çorba kaşığı toz şeker
1 litre süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 paket vanilya
1 kase kıyılmış ceviz
İrmik , toz şeker ve sütü koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşınca tencereyi ocaktan indirip tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Malzemeyi mikserle üç dakika çırpın. Servis kabını biraz suyla ıslatıp irmikli karışımın yarısını dökün. Üzerine kıyılmış ceviz serpip kalan kremayı dökün. Soğuduktan sonra iki saat kadar buzdolabında bekleterek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA