Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kereviz çorbası

Kerevizleri soyup kararmamaları için limon suyu ile ovun ve rendeleyin. Tereyağını bir tencereye koyun, üzerine un ekleyip bir-iki dakika kavurun. Süt ve suyu tencereye katıp çırpıcı ile iyice karıştırın. Kerevizleri ilave edip 15 dakika süreyle ara sıra karıştırarak pişirin. Taze kereviz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER


2 adet kereviz
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
1-2 dal kereviz yaprağı
Tuz

MERCİMEKLİ BÖREK

Mercimeği üzerine çıkacak kadar su koyarak haşlayın. Patatesi haşlayıp ezin. Haşlanmış mercimeği rendelenmiş soğanla harmanlayın. İçine ezilmiş patatesi de ekleyin. Su, süt ve yağı bir kapta çırpın. Bir adet yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpip ıslatın. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin. Mercimekli harcın yarısını yufkanın üzerine yayıp rulo şeklinde sarın, tepsiye dizin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER


4 adet yufka
1 adet patates
1 su bardağı mercimek
1 soğan
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su

FRAMBUAZLI PASTA

Tereyağı, yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve kakaoyu ekleyin. İri kırılmış bisküvileri ekleyip karıştırın. Frambuazları çatalla ezip karışıma ekleyin. Çukur bir kabı streç filmle kaplayıp bisküvili karışımı içine dökün. Buzlukta üç saat bekletip kalıbı ters çevirerek servis tabağına çıkarın.

MALZEMELER


1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
2 adet yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 paket kakao
3 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı frambuaz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA