Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantarlı sebzeli pilav

İnce kıyılmış soğanı ve mantarı beş dakika kavurun. Üzerine yıkanmış pirinci koyup kavurmaya devam edin. İnce rendelenmiş havuç ve kırmızı biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Suyunu ekleyip kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin, beş dakika kapağı açık olarak demlendirin.

MALZEMELER


2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
10 adet mantar
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su

BALLI KITIR


Bir kaba zeytinyağı, yumurta, süt ve aldığı kadar un koyup sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan uzun şeritler yapıp, 2-3 santim uzunluğunda verev dilimler kesin. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Yapışmaz bir tavada balı eritin. Eriyen balın içine kızarmış kıtırları ekleyip her tarafını iyice bulayarak servis yapın.

MALZEMELER


3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Aldığı kadar un
1 çay bardağı bal

PEYNİR SUFLESİ

Yumurtayı çırpın. Beyaz peyniri ufalayın, kaşar peynirini rendeleyin, dereotunu ince ince kıyın. Yumurtanın içine mısır ununu, unu, ufalanmış beyaz peyniri, rendelenmiş kaşar peynirini, kıyılmış dereotunu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Harcı yağlanmış sufle kaplarına bölüştürün, kapları fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecedeki fırında 25 dakika kadar pişmeye bırakın.

MALZEMELER


3 adet yumurta
1 çay bardağı mısır unu
200 gr. beyaz peynir
50 gr. kaşar peyniri
1/2 demet dereotu
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA