Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli Brüksel lahanası

Eti suyunu çekinceye kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan ve tereyağını ekleyip kavurmaya devam edin. Doğranmış havuç ve patatesleri de ekleyin. Salçayı hafifçe sulandırıp lahanayla birlikte ete katın. Üzerine sıcak suyu ilave edip 20 dakika pişirin. İndirmeye yakın dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz, nane ve karabiber katıp karıştırın.

MALZEMELER


150 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
3 adet havuç
2 adet patates
1 çorba kaşığı salça
400 gr. Brüksel lahanası
2 su bardağı sıcak su
2-3 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
Tuz, nane, karabiber

ELMALI TATLI


Yufkaları üçgen biçiminde kesin. İç kısımlarına fırça ile yağ sürün. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin, bal ve tarçınla karıştırın. Yağladığınız yufkalara eşit miktarda elmalı karışımdan koyup sigara böreği gibi sarın. 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

MALZEMELER


2 adet yufka
2 adet elma
3 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı tarçın

ÇİKOLATALI PARFE

Krem şantiyi üzerindeki tarife göre çırpın. Yumurtaları ve toz şekeri, yumurtalar iyice kabarana kadar çırpın. İçine kakao, pudra şekeri ve krem şantiyi katıp karıştırın. Karışımı bir kalıba döküp derin dondurucuda iki-üç saat bekletin. Kalıbın altına sıcak suya batırılmış bez gezdirip parfeyi kalıptan çıkarın. Çilek dilimleriyle süsleyin.

MALZEMELER


2 adet yumurta
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket krem şanti Süslemek için:
Çilek dilimleri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA