Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pastane poğaçası

Yoğurma kabının içinde unu koyup ortasını havuz gibi açın. İçine yaş mayayı ufalayın. Üzerine ılık su, şeker, tuz ekleyip unu fazla bulaştırmadan karıştırın ve 10 dakika bekletin. Daha sonra mahlep, yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve tereyağını ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yapın. Hamuru 20 dakika mayalandırın. Hamurdan parçalar koparıp poğaça şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verin. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER


1 adet yumurta
10 gr. yaş maya
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1'er çay kaşığı tuz ve mahlep
1 çorba kaşığı şeker
3 su bardağı un

KAYISILI TAVUK

Pirinçleri tereyağında kavurun; su ve tuz ekleyip pişirin. Tavuk etlerini zeytinyağında kavurun. Fıstık, kayısı ve üzümü ekleyip 10 dakika pişirin. Baharatları ekleyip ocaktan alın, pilavla birlikte servis yapın.

MALZEMELER


2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
400 gr. kuşbaşı tavuk eti
5 adet kuru kayısı
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tarçın, tuz, karabiber

BADEMLİ HELVA


Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. Yağı bir tencerede eritin. Unu ve bademleri tencereye ilave edin, unun kokusu çıkıp rengi değişinceye kadar yaklaşık 15 dakika kavurun. Sütü kaynatın, üzerine şekeri ekleyip eritin. Şekerli sütü kavrulmuş una azar azar sürekli karıştırarak ekleyin. Yaklaşık iki dakika sürekli karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapatın, tencerenin kapağını kapatarak helvayı yarım saat dinlendirin. Ilık servis yapın.

MALZEMELER


4 çorba kaşığı tereyağı
2.5 su bardağı un
100 gr. çiğ badem
5 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA