Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Soğanlı patatesli kek

Patatesleri haşlayıp ezin. Piyazlık doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Yumurta, peynir, patates, kavrulmuş soğan ve baharatları karıştırın, kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzeri için, halka doğranmış kırmızı soğanı tereyağında kavurun, baharatları ekleyin. Keki servis tabağına alın. Üzerine soğanlı harcı yerleştirin.

MALZEMELER


3 adet soğan
4 adet orta boy patates
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Tuz, karabiber, pul biber

ÜZERİ İÇİN:
1 adet kırmızı soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber

ARPACIK SOĞANLI KAVURMA

Kırmızı biberi, kekiği, ezilmiş sarımsakları ve zeytinyağını karıştırın. Etleri bu karışımın içinde bir saat kadar bekletin. Daha sonra az yağlı tavada çevirerek pişirin. Soyulmuş arpacık soğanları da ekleyip etler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin.

MALZEMELER


600 gr. kuşbaşı et
15 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber

PEYNİRLİ KUMPİR

Patatesleri yıkayın. Kabuklarını soymadan ikiye bölün. Fırın tepsisine yerleştirip 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp içlerini bir kaşık yardımıyla oyun. Çıkan patatesin içini tereyağı, peynir, tuz, karabiber ve kekikle karıştırıp patateslerin içine doldurun. Tekrar fırına koyup 10 dakika daha pişirin.

MALZEMELER


4 adet patates
150 gr. beyaz peynir
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, kekik

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA