Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pratik ravioli

Yıkanmış ıspanağı iri parçalar halinde doğrayın ve suyunu sıkın, rendelenmiş peynir, kıyılmış sarımsak, yumurta sarısı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Yufkayı düz bir zemine serin ve üzerine yumurta akı sürün. İç harcı ikiye ayırın. Birinci kısım harçtan birer tatlı kaşığı alıp yufkanın yarısına belirli aralıklarla koyun. Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlara elinizle hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Bıçak ya da kalıp yardımıyla, yufkaların iç koyduğunuz kısımlarını kesin. Raviolileri kaynamış tuzlu suda üç dakika haşlayın. Dilediğiniz sosla servis yapın.

MALZEMELER
2 adet yufka
200 gr. ıspanak
150 gr. beyaz peynir
1 diş dövülmüş sarımsak
1 adet yumurta
Tuz, karabiber

Zeytinyağlı kabak


Kabakları çizgili
olarak temizleyin ve ikiye bölün. Uç kısımlarını koparmadan dörde bölün. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp üzerine su, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyin ve diri kalacak şekilde haşlayın. Servis tabağına aktarın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarımsağı karıştırıp kabağın üzerine gezdirin.

MALZEMELER

4 adet kabak
1 su bardağı su
Bir tutam toz şeker
Tuz, karabiber
Üzerine:
1/2 limonun suyu
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
3 diş rendelenmiş sarımsak

Cipsli tavuk butları


Cipsi ufalayın. Tavuk butlarının derilerini çıkarıp bir kaba alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. İçinin daha iyi pişmesi için bu şekilde bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp una bulayın. Yumurta akı ve sütü bir kapta karıştırıp unlu tavuğu önce bu karışıma sonra cipse buladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin.

MALZEMELER

2 paket patates cipsi
8 adet tavuk budu
5 su bardağı su
1 su bardağı un
2 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı süt
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA