Süt, şeker, un, nişasta ve pirinç ununu, kıvamı koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştırın. Muhallebiyi su ile ıslatılmış bir tepsiye boşaltın. Soğuyunca üzerine Hindistan cevizini serpin ve minik dilimler halinde kesin.

MALZEMELER


1 litre süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
100 gr. Hindistan cevizi

FIRINDA KUZU KOL

Eti iri parçalar halinde kesin. Salça, sarımsak, kekik, kimyon, karabiber, pul biber, tereyağı ve tuzu karıştırın. Et parçalarını bu sosa bulayın. Fırın pişirme torbasının içine un koyun ve sallayarak her yanını kaplamasını sağlayın. Eti torbaya koyup ağzını kapatın. Poşetin üzerine çatalla delikler açın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir saat pişirin.

MALZEMELER


1 kg. kuzu kemiksiz kol
2 çorba kaşığı salça
4 diş ezilmiş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1'er tatlı kaşığı kekik ve kimyon
1'er tatlı kaşığı karabiber ve pul biber
1 tatlı kaşığı un
Tuz

BALKABAĞI ÇORBASI

Soğanı yemeklik doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine irice doğranmış balkabağını ve suyu ekleyin. 25 dakika pişirip blender'dan geçirin. Krema, tuz ve muskat ekleyin. Zeytinyağını ayrı bir tavaya alıp ince kıydığınız taze soğanı iki dakika sote edin. Çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
MALZEMELER

400 gr. balkabağı
1 adet soğan
3 su bardağı su
1 çay bardağı krema
Bir tutam rendelenmiş muskat
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet taze soğan
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER
BİZE ULAŞIN