Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pastırmalı karnabahar çorbası

Çiçeklerine ayrılmış karnabahar ve küp doğranmış kerevizi bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek, sebzeler yumuşayana kadar pişirip süzün. Daha sonra blender'dan geçirin. Tereyağını bir tencerede kızdırın, unu ilave edip hafifçe kavurun. Üzerine et suyunu, blender'dan geçirdiğiniz sebzeleri ve tuzu ekleyip 10 dakika pişirin. Bir kapta yumurta sarısı ve sütü çırpın. Çorbanın altını iyice kısıp üzerine karışımı ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Pastırmayı ince kıyıp tereyağında kavurun. Çorbanın üzerine ekleyerek servis yapın.

MALZEMELER


1 kg. karnabahar
1 adet büyük boy kereviz
4 çorba kaşığı tereyağı
1/2 kahve fincanı un
2 adet yumurtanın sarısı
2 çay bardağı süt
8 su bardağı ılık et suyu
Tuz

Üzerine:
4 dilim pastırma
2 çorba kaşığı tereyağı

Pekmez bastı


Unu tereyağında yaklaşık 10 dakika kadar kavurun, üzerine pekmez ve sütü dökün. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Servis kabına dökün, bastıra bastıra yerleştirin. Kare şeklinde kesip fındıkla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER


200 gr. tereyağı
200 gr. un
1 su bardağı pekmez
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı süt

Kırmızı biber paçası


Biberleri üzerini geçecek kadar suyla 10 dakika haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Sarımsakları ince kıyıp sirke ile karıştırın ve biberlerin üzerine gezdirin. Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Üzerine un ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. Tuz katıp suyu ilave edin. Sürekli karıştırarak beş dakika pişirin ve biberlerin üzerine dökün. Zeytinyağında yakılmış pul biberle servis yapın.

MALZEMELER


1 dizi acı kuru kırmızı biber
5-6 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA