Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli etmek

Ekmek hamurunu sıvı yağla yoğurup yarım saat kadar dinlendirin. Kıyma ve rendelenmiş domatesi bir kabın içinde karıştırın. Sivri biberi ve baharatları da içlerine ekleyip karıştırın. Bir miktar su ekleyin. Hamuru unlanmış zeminde açıp üzerine kıymalı karışımdan sürün ve katlayın. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER


2 adet ekmek hamuru
1 çay bardağı sıvı yağ
300 gr. kıyma
3 adet domates
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kekik

Yumurtalı ıspanak


Ispanakları temizleyip çok ince kıyın, zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Ocaktan alıp peynirleri ekleyin. Yumurtaları üzerlerine kırın. Kapağını kapatıp yumurtaların pişmesini sağlayın. Yumurtalar pişince rendelenmiş peynir serpip ocaktan alın.

MALZEMELER


4 adet yumurta
1 çorba kaşığı labne peyniri
1 çorba kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri
1 demet ıspanak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı

Terbiyeli çorba


Su ve et suyunu kaynatın. Patates, havuç ve soğanın kabuklarını soyup kaynayan suya atın. Yumuşayana kadar haşlayıp blenderdan geçirin. İçine şehriyeyi atıp kısık ateşte pişirin. Yumurta sarısı, süt, limon suyu ve tuzu çırpın, çorbanın suyuyla ılıştırın. Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ekleyip bir-iki taşım kaynatın.

MALZEMELER


2 su bardağı et suyu
1'er adet patates, havuç, soğan
1 su bardağı tel şehriye

Terbiye için:
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı süt
1 adet limonun suyu
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA