Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu bulgur köftesi

Kıyma ve rendelenmiş soğanı karıştırıp 15 dakika dinlendirin. Daha sonra içine ezilmiş sarımsağı, baharatları ve ince bulguru ilave edin. İyice yoğurup küçük köfteler yapın. Salçayı tereyağında eritin, rendelenmiş domates, ezilmiş sarımsak, şeker ve bir su bardağı su ekleyip kaynatın. Köfteleri içine atıp 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

500 gr. tavuk kıyması
1 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber, pul biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı salça
2 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker

LİMONLU KEK

Yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Limon kabuğu ile suyunu ve unu da üzerine ekleyin. Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edin. Harçtan bir su bardağı ayırıp kalanını yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Ayırdığınız harcı kakaoyla karıştırın ve kalıbın tam ortasına dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

AVOKADOLU SOMON SARMA

Avokadonun kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Mutfak robotuna koyup üzerine zeytinyağını ekleyip püre haline gelene kadar çekin. Somon fümeyi streç film üzerine balık sırtı gibi dizin, üzerine labne peynirini ve avokado püresini sürün. Rulo şeklinde sarıp bir saat buzdolabında bekletin. Domates, limon ve marulla süsleyin.

MALZEMELER

250 gr. somon füme
4 çorba kaşığı labne peyniri
2 adet avokado
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı karabiber, pul biber

Süslemek için:
Kiraz domates, limon, marul

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA