Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tereyağlı somon

Somonu ısıya dayanıklı bir kaba koyun ve üzerine tereyağını yerleştirin. Üzerini streç filmle kaplayıp önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirin. Fırından çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Sos için; kıyılmış taze soğanı, zeytinyağı ile birlikte tavaya alıp çevirin. İçine kremayı ekleyip beş dakika pişirdikten sonra tuz ve karabiber serpin ve somonun üzerine dökün. Üzerine yağda yakılmış pul biber dökerek servis yapın.

MALZEMELER

2 dilim somon
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Sosu için:
5 dal taze soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 çorba kaşığı krema
Tuz, karabiber

Üzerine:
1 tatlı kaşığı tereyağı
Pul biber

Yumurtalı ekmek
Yumurtaları sütle çırpın, tuzu ekleyip karıştırın. Ekmekleri yumurtalı harcın içine koyup iki yüzünü de iyice bulayıp kızgın yağda kızartın. Servis tabağına dizin. Üzerine peynir, domates ya da reçel koyarak servis yapın.

MALZEMELER

10 dilim tost ekmeği
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ

Ayranlı tatlı
Yumurta, ayran, şeker, un, vanilya ve kabartma tozunu çırpın. Yağlanmış tepsiye döküp üzerine Hindistan cevizini serpin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sütü ve şekeri karıştırın, fırından çıkan tatlının üzerine dökün.

MALZEMELER

2 su bardağı şeker
2 su bardağı ayran
4 adet yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu Üzeri için:
4 çorba kaşığı şeker
100 gr. Hindistan cevizi
2 su bardağı süt

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA