Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Soğanı rendeleyin, üzerine köfte için verilen tüm malzemeyi ekleyip yoğurun.
Harçtan fındık büyüklüğünde
minik köfteler hazırlayın ve sıvı yağda kızartın. Tereyağını eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine su ve süt ekleyin. Ocaktayken çırpma teliyle çırparak koyulaşana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Servis tabaklarına çorba koyup üzerine köfteleri ekleyin.

MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı tepeleme un
5 su bardağı soğuk su
1 çay bardağı soğuk süt
Tuz, karabiber, nane
Köfte için:
200 gr. kıyma
1 adet soğan
2 dal maydanoz
Tuz, karabiber

BÖRÜLCE SALATASI
Fasulyeleri haşlayıp süzün. Taze soğanları ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeleri bir kabın içine koyun, üzerine limon suyu ve zeytinyağını gezdirip karıştırın. Üzerine ince ince kıyılmış cevizi serpin. Servis yaparken üzerine nar ekşisi gezdirin.

MALZEMELER
1 demet taze soğan
2 su bardağı kuru börülce
3 adet domates
2 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı nar ekşisi
1 adet limon
1 adet soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
4 çorba kaşığı sirke

HAŞHAŞLI KEK
Yumurtaları şekerle beş dakika çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağ koyup karıştırın. Portakal suyunu ve haşhaşı ekleyin. Kabartma tozu ve vanilyayla karıştırdığınız unu da ekleyip beş dakika daha karıştırın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltıp 170 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2.5 su bardağı un
1/2 çay bardağı haşhaş
1 adet portakalın suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER
BİZE ULAŞIN