Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Üzümlü etli pilav

Etleri, tereyağında beş dakika kavurun. Üzerine rendelenmiş soğan ve salçayı ekleyip beş dakika daha kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve üç su bardağı kadar sıcak suyu koyup tencerenin kapağını kapatın ve beş dakika pişirin. Su kaynayınca üzümleri ve bulguru ekleyin. Kısık ateşte, hiç karıştırmadan 30 dakika pişirin.

MALZEMELER
500 gr. dana kuşbaşı
2.5 su bardağı bulgur
2 adet domates
1 çay bardağı kuru üzüm
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

PIRASALI MAKARNA
Makarnayı haşlayıp süzün. Üzerine zeytinyağını ve kıyılmış fesleğeni ekleyip harmanlayın. Tencereye zeytinyağını alın, kıyılmış pırasa ve kurutulmuş domatesi sebzeler yumuşayana kadar soteleyin ve makarnayla karıştırın. En son kıyılmış dereotunu ekleyip servis yapın.

MALZEMELER
1/2 paket makarna
200 gr. pırasa
10 yaprak fesleğen
5 adet kurutulmuş domates
1/2 demet dereotu
5 çorba kaşığı zeytinyağı

AYVALI TURTA
Kabukları soyulup dilimlenmiş ayvaları, su ve karanfili ekleyip 20 dakika pişirin. Suyunu çekince toz şekeri koyup iki dakika daha pişirin. Un, tereyağı ve tuzu elinizle ufalayıp soğuk suyla yoğurun. Hamuru ikiye ayırın ve kalıp büyüklüğünde açın. Bir adet hamuru yağlanmış kalıba, kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine ayva, tarçın ve ceviz koyun. Diğer hamuru üzerine kapatın. Yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
2.5 su bardağı un
5 çorba kaşığı soğuk tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
2-3 çorba kaşığı soğuk su
İçi için:
3 adet ayva
1 çay bardağı su
2 adet karanfil
1.5 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
8 adet iri kıyılmış ceviz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA