Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli mantar

Pirinç ve rendelenmiş havucu iki su bardağı suda yumuşayıncaya kadar pişirin, blender'dan geçirerek püre haline getirin. Küçük küçük doğranmış patates ve bezelyeleri tencereye koyun ve 15 dakika daha kaynatın. Bir tavada tereyağını eritin, kıyılmış mantarları kavurun. Mantarları da tencereye ilave edip beş dakika daha pişirin. İçine ezilmiş sarımsakları ilave ederek servis tabağına aktarın. Üzerine yağda yakılmış kırmızı biber dökerek servis yapın.

MALZEMELER

100 gr. mantar
2 çay bardağı bezelye
1 adet patates
1 adet havuç
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, nane

PEKMEZLİ TAVUKLU MAKARNA
Tavuk etini haşlayıp elinizle didikleyin. Makarnayı tuz ve az sıvı yağ eklediğiniz suda haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Arpacık soğanları tereyağında hafif rengi dönene kadar soteleyin. İçine pekmez ve toz şeker ilave edin. Karamelize olana dek kavurun. Üzerine tavuğu ekleyip bir dakika kadar kavurmaya devam edin. Harcı makarnanın üzerine boşaltın.

MALZEMELER

1 çorba kaşığı pekmez
400 gr. tavuk eti
1 paket makarna
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
6 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı toz şeker
Tuz

KAYISI TATLISI
Kayısı ve incirleri bir gün öncesinden suda bekletin. İnciri cevizle birlikte mutfak robotunda macun kıvamında ezin. Üzerine pekmezi ekleyip tekrar ezin. Bu karışımı yumuşamış olan kayısıların içine doldurun. Üzerini kaymak veya süzme yoğurtla süsleyip servis yapın.

MALZEMELER

15-20 adet kuru kayısı
5 adet kuru incir
1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
2 çorba kaşığı pekmez
2 çorba kaşığı süzme yoğurt veya kaymak

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA