Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu tartölet

Hamur için verilen malzemeleri yoğurun ve unlanmış tezgahta açın, tart kalıplarına sığacak ebatta parçalar kesin. Yağlanmış tart kalıplarına hamurları bastırarak yerleştirin. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Tavuk etini az yağda kavurun, kıyılmış ıspanak ve taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Peynir, tuz ve karabiberi ekleyip tart kalıplarının içine paylaştırın. Üzerine sütü döküp 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz

İÇİ İÇİN:

300 gr. tavuk eti
4 adet taze soğan
100 gr. peynir
300 gr. ıspanak
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber

PEYNİRLİ BİBER
Beyaz peyniri çatalla ezin. İçine kıyılmış dereotu ve maydanozu katın. Sıvı yağ, kekik, tuz, karabiber ve pul biberle karıştırın. En son dövülmüş ceviz katıp karıştırın. Çarliston biberlerin saplarını kesip çekirdek kısımlarını çıkarın. Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun. İster soğuk, isterseniz fırında 10-15 dakika pişirerek sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
250 gr. beyaz peynir
1/2 demet dereotu ve maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı ceviz
10-12 adet çarliston biber
Kekik, tuz, karabiber, pul biber

ÜZÜMLÜ DEREOTLU PİLAV
Pirinci ve dolma fıstığını tereyağında kavurun. Küp doğranmış soğanları, kuş üzümünü, baharatları da ekleyip karıştırın. Üzerine suyunu ekleyip 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Pilav demlenirken üzerine kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın. Pilavın sıcaklığıyla 10 dakika daha demlendirip servis yapın.

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 demet dereotu
1 çorba kaşığı kuş üzümü
3.5 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA