Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Acılı peynir ezmesi

Dereotu ve maydanozu ince ince kıyın, üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirin. Küp şeklinde doğranmış salatalık ve ezilmiş sarımsağı da içine ekleyin. Son olarak yoğurtla karıştırdığınız peynirleri de içine ekleyip servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı ve pul biber dökerek servis yapın.

MALZEMELER

150 gr. tuzsuz lor peyniri
100 gr. beyaz peynir
2 su bardağı süzme yoğurt
6 diş sarımsak
2 adet salatalık
2 çorba kaşığı acı biber
1 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Maydanoz, dereotu

MISIR UNLU MUFFİN
Kuru malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Yumurta, süt, yoğurt ve yağı bir kapta çırpıp kuru malzemelere ekleyip karıştırın. Kıyılmış dereotunu da ekleyip yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltın. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket karbonat
3 çorba kaşığı yoğurt
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 demet dereotu
6 adet ceviz
2 su bardağı mısır unu
Kekik, karabiber, kırmızıbiber, tuz

ZEYTİNYAĞLI ISPANAK
Ispanakları iri iri doğrayın. Soğanları, havucu ve patatesi küp küp doğrayın, zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin, üzerine biraz su ekleyin. Pirinçler yumuşayınca ıspanakları ilave edip pişmeye bırakın.

MALZEMELER

1.5 kilo ıspanak
2 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA