Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Hellim peynirli sebzeli pay

Havuç, kabak ve patatesleri soyup bütün olarak haşlayın. Soğuduktan sonra küp küp kesip dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyerek, sebzelerin rengi dönene kadar yağda kavurun. İndirmeye yakın kıyılmış maydanozu ilave edin, fırın kabına alın. Yumurta, süt, un, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu blenderde karıştırın, sebzelerin üzerine dökün. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Hellim peynirlerini yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü kızartın. Payın üzerine yerleştirerek servis yapın.

MALZEMELER

250 gr. hellim peyniri
2'şer adet havuç, kabak ve patates
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Muzlu supangle
Ezilmiş muz ve robotta toz haline getirilmiş bisküvileri karıştırın. Elinizi ıslatarak harçtan parçalar koparıp küçük toplar hazırlayın. Kalan malzemeyi bir tencereye koyup çırpın, koyulaşıncaya kadar pişirin. Kaselere muzlu topları koyun, üzerine kremayı dökün.

MALZEMELER

3 adet muz
1 paket pötibör bisküvi
3 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı un
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya

Otlu ekmek kızartması

Ekmek hamurunu bir kaba alıp üzerine kıyılmış dereotu ve taze soğanı koyup yoğurun. Üzerine zeytinyağı döküp hamura yedirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kızgın yağda kızartın.

MALZEMELER

2 adet ekmek hamuru
5 adet taze soğan
6 dal dereotu
1 çay kaşığı kekik
6 çorba kaşığı zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA