Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fırında etli pilav

Eti haşlayın. Taze soğanları ve naneyi ince kıyıp fırın kabına döşeyin. Üzerine pirinci dökün. Eti de pirincin üzerine ekleyip tuzunu ayarlayın. Eti haşladığınız sudan iki bardak pilava ilave edin. Tereyağını küçük parçalar halinde üzerine koyun. Kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
750 gr. kuşbaşı kuzu eti
4 demet taze soğan
1/2 demet nane
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

ÇİKOLATALI KREM KARAMEL
Bir tavaya şeker ve suyu koyun, şeker eriyinceye dek kaynatın. Hafifçe sararınca ocaktan alın, kalıplara dökün. Sütü kaynatın, ocaktan alıp şekeri ekleyin. Yumurta sarılarını çırpın, vanilya ve kakaoyla birlikte süte ekleyip karıştırın. Harcı karamelli kaplara paylaştırın. Kabı, içi su dolu bir kaba koyun, harlı ateşte katılaşana dek pişirip servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın. Bisküvileri ezip diğer malzemelerle karıştırın. Elle şekil verip tatlının üzerine yerleştirin.

MALZEMELER

4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
8 adet yumurtanın sarısı
1/2 paket vanilya
4 çorba kaşığı kakao

Karameli için:
2 çorba kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı su

Üzeri için:
1 paket sade pötibör bisküvi
1/2 su bardağı dövülmüş fındık
2-3 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı rendelenmiş çikolata

KABAKLI PİRİNÇ ÇORBASI
Kabakları ve patatesi küp küp doğrayın, tereyağında kavurun. Üzerine suyu ve pirinci ekleyin. Pirinçler pişince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.

MALZEMELER

1.5 çay bardağı pirinç
3 adet kabak
1 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
5 bardak et suyu
1/2 demet dereotu
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA