Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Peynirli köy pidesi

Un, maya ve tuzu harmanlayın. Üzerine ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru bezelere ayırıp 20 dakika dinlendirin. İç malzemeleri için ıspanağı yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. Üzerine lor peynirini ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Dinlenmiş hamurları elinizle ya da merdaneyle açın. İç malzemeyi ortasına yerleştirin. Üzerine parçalara ayrılmış tereyağı koyun. Tepsiye dizip 200 derecede 25 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 su barağı ılık süt

İçi için:
500 gr. lor peyniri
100 gr. tereyağı
1/2 demet ıspanak
1 adet yumurta

?ÇİLEKLİ KEK
Eritilmiş yağ, yumurta ve şekeri çırpın. Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin, en son sütü ekleyin. Harcı kek kalıbına boşaltıp 175 derecedeki fırında pişirin. Soğuyunca üzerine reçeli sürün. Çilekleri, şekerle bir taşım kaynatın, nişasta ile sos kıvamına getirip kekin üzerine dökün.

MALZEMELER

150. gr. tereyağı
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı reçel
200 gr. çilek
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta

Sarımsaklı pirzola
Pirzolaları derin bir kabın içine yerleştirin. Üzerine limon suyu, zeytinyağı, defne yaprağı, ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyip elinizle iyice yoğurun. Bu şekilde bir saat kadar buzdolabında bekletin. Etleri yağsız tavada ya da ızgarada iki yüzünü de pişirerek servis yapın.

MALZEMELER

10 adet pirzola
6 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı hardal
1 limon suyu
1 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA