Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bulgurlu tavuk köfte

Kıyma, yumurta, galeta unu, ince bulgur, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, haşlanıp ezilmiş patates ve baharatları yoğurun. Yuvarlak köfteler yapıp tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin. Bu arada salça, tereyağı ve suyu üç dakika kanatıp sos yapın. Köftelerin üzerine gezdirin. Üzerine bol maydanoz sepin.

MALZEMELER

600 gr. tavuk kıyma
1 adet soğan
1 yumurta
4 çorba kaşığı galeta unu
2 diş sarımsak
1 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı ince bulgur
1 yumurta
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
Kekik, karabiber, tuz

?ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI HAMUR TATLISI
Hamuru için malzemeleri yoğurun. Hamuru unlanmış zeminde yuvarlak şekilde açın. Kenarlarını, ortası boş kalacak şekilde kapatın. 180 derecedeki fırında kızarana dek pişirin. Fırından alınca çukur kısma dilimlenmiş çilek ve muzları koyun, üzerine erimiş çikolata gezdirin.

MALZEMELER

HAMURU İÇİN:
2 su bardağı kadar un
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
125 gr. tereyağı
5 çorba kaşığı kadar su

ÜZERİNE:

10-15 adet çilek
1 adet muz
100 gr. erimiş çikolata

?OTLU PEYNİRLİ KABAK
Kabakları soyup içini oyun. Piyazlık doğranmış soğan, küp doğranmış domates, kıyılmış dereotu ve maydanoz, dövülmüş sarımsak, toz şeker, tuz ve karabiberi kabakların içine paylaştırın. Tencereye dizip zeytinyağı ve su ekleyip pişirin. Üzerine beyaz peynir ekleyerek servis yapın.

MALZEMELER

4 adet kabak
1/2 su bardağı beyaz peynir
2 adet soğan
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker 1'er çay bardağı zeytinyağı ve su 1/2 demet maydanoz ve dereotu
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA