Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Enginarlı börek

Hamuru için gereken malzemeleri yoğurup 20 dakika dinlendirin. Eti, doğranmış soğanla birlikte üç dakika kavurun. Üzerine doğranmış domatesi ekleyip karıştırın, haşlanmış enginarları da ekleyin. Hamuru iki parçaya bölüp açın. Birini fırın kabına yerleştirip içine enginarlı içten doldurun. Üzerine yine hamuru koyup kenarlarını kapatın. Üzerine yumurta sürüp 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
Tuz

İçi için:
3 adet haşlanmış enginar
200 gr. parça et
1 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Kekik, tuz, karabiber

?BEZELYELİ TAVUK
Kemiklerinden ayrılıp irice doğranmış tavuk butlarını tereyağında beş dakika kavurun. Havuç ve patatesi de irice doğrayın ve tavuk etinin üzerine ekleyin. Kabukları soyulmuş arpacık soğanları, sarımsak, tuz ve biberi de ekleyin. Üzerine bir miktar su koyarak pişirin.

MALZEMELER

2 adet tavuk budu
15 adet arpacık soğan
1 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı taze bezelye
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber

?KUP PİRAMİT
Yağı küçük bir kapta eritin, üzerine kremayı ekleyin. Fazla kaynatmadan krema eriyince ocaktan alın. Çikolataları bir bıçakla kıyıp kremalı karışıma ilave edin ve karıştırarak erimesini sağlayın. Kırılmış bisküvi ve dövülmüş cevizi harmanlayıp kuplara paylaştırın. Üzerlerine çikolatalı karışımı dökün. Buzdolabında biraz dinlendirip servis yapın.

MALZEMELER

2 paket bitter çikolata
1 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı krema
1 çay bardağı ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA