Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çikolatalı krep

Yumurtaları toz şekerle çırpın. Üzerine diğer malzemeleri katıp karıştırın. Yarım çorba kepçesi kadar alıp yapışmaz yüzeyli bir tavada tek taraflı pişirin. Tüm harç bitene kadar krepleri pişirip kenara alın. İçini hazırlamak için gofretleri ve kayısıları robotta çekin; üzerine muzu ekleyin. Kreplerin içine bu harcı koyarak sarın.

MALZEMELER

2 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
2'şer çay bardağı un ve süt
2 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı damla çikolata
Tuz
İçi için:
2 adet çikolatalı gofret
4-5 adet kuru kayısı
1 adet muz

Biberli ezme
Domatesleri, közlenmiş kırmızıbiberleri, sarımsağı ve zeytinyağını, çok fazla ezmeden blender'dan geçirin. Üzerine nar ekşisini, pul biberi ve salçayı ekleyip birbiriyle özdeşleşene kadar karıştırın. Kızarmış ekmeğin üzerine sürerek servis yapın.

MALZEMELER

2 adet domates
3 adet közlenmiş kırmızıbiber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı acı pul biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı acı biber salçası

Tavuklu sarma
Yufkayı düz bir zemine yayın. Uzun şerit biçiminde dörde bölün. Tavukları tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp kurulayın. Kestiğiniz şeritlerin içine tavuk budunu koyup rulo biçiminde sarın. Ruloları zeytinyağıyla çırpılmış yumurtaya bulayın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine kaşar peynirini gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

1 adet yufka
4 adet tavuk budu
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA