Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fasulyeli buğday çorbası

Bir tencereye su, et suyu ve buğdayı koyun. Buğday pişince verev doğranmış fasulyeleri ekleyin, yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpın, çorbanın suyuyla ılıtın ve yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Soğanı tereyağında kavurun, nane ve pul biber ekleyin. Karışımı çorbaya ekleyerek karıştırın.

MALZEMELER

250 gr. taze fasulye
1.5 su bardağı buğday
2 su bardağı et suyu
5 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz

?PİLİÇ KÜLBASTI
Biberleri dilim dilim kesin. Soğanları da piyazlık doğrayın. Tavuk etlerine karabiber ve tuz serperek ızgarada pişirin. Soğanları yağda kavurun, biberleri ilave edin. Karabiber, kekik ve ezilmiş sarımsakları ilave edin. Bir tencereye tavuk etlerini alın, soğanlı karışımı ve tavuk suyunu ilave edin. Pişince üzerine kekik serperek servis yapın.

MALZEMELER

3 adet tavuk göğsü
2 adet soğan
2 adet renkli biber
2 çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
1 su bardağı tavuk suyu
Kekik, karabiber, tuz

?KAYISILI MUSKALAR
Akşamdan sıcak suya koydugunuz kayısılara üç çorba kaşığı toz şeker serpip robotta çekin. Kalan şekeri de serpin. Püreden iki kaşık alıp sıvı yağla karıştırın. Yufkaları ikiye katlayın. Dört parmak kalınlığında sekiz adet uzun şerit elde edin. Karışımı yufkaların üzerine sürün. Yufkaları boylamasına ikiye katlayıp yeniden püre sürün. Yufkaların bir ucuna püreden koyun. Muska biçiminde katlayıp fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin.

MALZEMELER

1/2 kg. kayısı
4 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet yufka
3 çorba kaşığı pudra şekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA