Akşamdan ıslatılmış buğdayı ve nohudu yumuşayana kadar haşlayın. Soğuyunca kıyılmış taze soğan, piyazlık doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış dereotu ve naneyle harmanlayın, tuzunu ayarlayın. Zeytinyağı, nar ekşisi ve limon suyunu çırpın, salatanın üzerine dökün.

MALZEMELER

1 su bardağı nohut
1 su bardağı buğday
3 dal taze soğan
1 adet kırmızı soğan
1/2 dereotu ve nane
Tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
5 çorba kaşığı nar ekşisi
1 adet limonun suyu

HAVUÇLU ÜZÜMLÜ KEK
ve şekeri çırpın. Süt ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın, kuru üzüm ve rendelenmiş havucu koyup karıştırın ve yağlanıp unlanmış kek kalıbına boşaltın. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.

MALZEMELER

2 adet havuç
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3 su bardağı un
1 çay bardağı kuru üzüm
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tutam tarçın

BİBERLİ ET SOTE
Etin üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine zeytinyağını ekleyip kavurun. Jülyen doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Sarımsağı ve piyazlık doğranmış soğanı katın. Biraz daha kavurup baharatları ekleyin.

MALZEMELER

500 gr. kuşbaşı et
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
5 adet çarliston biber
2 adet kırmızı biber
2 diş kıyılmış sarımsak
2 adet soğan
Tuz, karabiber, pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER
BİZE ULAŞIN