Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Peynirli hindi köftesi

Kıyma, rendelenmiş dil peyniri, ince doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz ve karabiberi harmanlayın. İyice yoğurup iri köfteler hazırlayın. Köfteleri una bulayıp kızgın sıvı yağda kızartarak servis yapın.

MALZEMELER

1/2 kilo hindi kıyması
1 su bardağı rendelenmiş dil peyniri
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet yumurta
1 su bardağı un
Tuz, karabiber

?PATATES ÇANAĞINDA PATLICAN
Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin ve suyunu sıkın. İçine yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Harçtan limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle çanak şekli vererek muffin kalıplarına yerleştirin. 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Patlıcanları közleyip doğrayın. İçine iri doğranmış domates, zeytinyağı, limon suyu, kıyılmış maydanoz ve tuz ekleyerek karıştırın. Ilınan patates çanaklarının içine harcı paylaştırın.

MALZEMELER

3 adet patates
2 adet patlıcan
1 adet yumurta
1 çay bardağı kaşar peyniri
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber

?CEVİZLİ KADAYIF
Fırın tepsisini bir çorba kaşığı yağ ile yağlayın. Kadayıfların yarısını tepsiye yayın. Üzerine ceviz içini serpin. Artan kadayıfları da cevizlerin üzerine yayın. Artan yağı küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Şerbeti için su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Ocaktan aldığınız şerbeti soğuyan kadayıfın üzerine gezdirin.


MALZEMELER

2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 kg. kadayıf
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz

?ŞERBET İÇİN:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA