Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Taze soğanlı kıymalı börek

İnce kıyılmış taze soğan, yumurtanın akı, peynir, kıyma ve baharatları yoğurarak iç harcı hazırlayın. Su, süt ve yağı bir kapta çırpın. Bir adet yufkayı yayın, sulu karışımla ıslatın. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin. Yufkanın ortasına iç malzemeyi şerit halinde koyun, rulo şeklinde sarın. Yufkayı ortadan çok derin olmayacak şekilde yarın, sivri biber ve domates dilimleri yerleştirip tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

4 adet yufka
1 adet yumurta
400 gr. kıyma
1 demet taze soğan
100 gr. lor peyniri
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Sivri biber, domates

?ETLİ PATLICAN
Tereyağını eritin, etleri ekleyip suyunu bırakıp çekinceye kadar harlı ateşte kavurun. Doğranmış soğan ve biberi katıp birkaç dakika daha kavurun. Üzerine alacalı soyulmuş ve iri doğranmış patlıcanı, iri küp doğranmış domatesi, salçayı, tuz ve karabiberi koyup 10 dakika pişirin. Sıcak suyu ilave edip kısık ateşte 20 dakika daha pişirin.

MALZEMELER

400 gr. kuşbaşı et
3 adet patlıcan
1 adet soğan
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber

ÇİKOLATALI SORBE
Su ve toz şekeri 10 dakika kaynatın. Kahveyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp ince delikli bir süzgeç ya da tülbentten geçirerek süzün. Ilındığında toz jöleyi ilave edin. Çırpıp bir gece buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce yeniden çırpıp servis kaplarına boşaltın. Üzerine rendelenmiş çikolata serpin.

MALZEMELER

3 su bardağı su
1/2 su bardağı toz şeker
100 gr. Türk kahvesi
2 çorba kaşığı toz jöle
2 çorba kaşığı rendelenmiş bitter çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA