Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanaklı krep

Küçük doğranmış ıspanak ve sarımsakları yağda kavurun, mantarları ilave edin. Mantarlar bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Sütü, yumurtaları, unu ve tuzu karıştırın. Kızdırılmış ve çok az yağ sürülmüş tavaya birer kepçe dökerek krepleri pişirin. İlk krepi yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine ıspanaklı harçtan koyup dilimlenmiş domates yerleştirin. Tüm malzemeyi bu şekilde bitirip üzerine dil peyniri yerleştirin ve peynir eriyene kadar fırında pişirin.

MALZEMELER

3 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 kg. ıspanak
6-7 adet mantar
2 diş sarımsak
2 adet domates
Dil peyniri

KREP İÇİN:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta

LİMONLU KEK
Eritilmiş yağı ve şekeri çırpın. Sıvı yağı ve sütü de ekleyip çırpmaya devam edin. İçine limon suyunu ve kabuğunu ekleyip karıştırın. Kabartma tozu ve un ekleyip karıştırmaya devam edin. Kek harcını kağıt kek kalıplarına paylaştırın. 175 derecedeki fırında 45 dakika pişirin.

MALZEMELER

150 gr. tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun suyu
2.5 su bardağı un
1 limonun rendelenmiş kabuğu

MANTARLI ENGİNAR
Enginarların üzerine limon suyu, şeker, sıvı yağ ve tuzu ilave ederek pişirin. Enginarlar yumuşayınca ateşten alarak soğumaya bırakın. Soğanları halka halka doğrayıp tencerede kalan yağla kavurun. Mantarı ve mısırı ilave edip 10 dakika pişirin. Enginarların üzerine paylaştırın. Servis tabağına alarak servis yapın.

MALZEMELER

4 adet enginar
2 adet soğan
4 çorba kaşığı doğranmış mantar
2 çorba kaşığı mısır
2 adet kesme şeker
1 limonun suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA