Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Elmalı ayçöreği

6 KİŞİLİK
Hamur için gereken malzemeleri yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın. Elmaları rendeleyip diğer malzemelerle iyice karıştırıp iç harcını hazırlayın. Hamur mayalanınca unlanmış zeminde açıp üçgen şeklinde kesin. Üzerlerine harcı koyup ayçöreği gibi sarın. 200 derece fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin.

MALZEMELER
120 gr. tereyağı
2 çay bardağı süt
2 çay bardağı şeker
15 gr. yaş maya
1 adet yumurta akı
Aldığı kadar un
İçi için:
2 adet elma
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı kuru üzüm
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı tereyağı

Kıymalı patates
4 KİŞİLİK
Soğanı ince ince kıyın, biberleri doğrayın, kıymayla birlikte beş dakika kavurun. Patates ve domateslerin kabuklarını soyup yuvarlak dilimler halinde kesin. Patatesleri üç dakika haşlayın. Fırın kabına sırasıyla domates, patates, kıymalı karışımı ve yine patates koyun. 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
1 adet soğan
2 adet sivri biber
200 gr. kıyma
3 adet patates
2 adet domates
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber

Zeytinyağlı çalı fasulyesi
4 KİŞİLİK
Fasulyeleri yıkayıp ince uzun doğrayın. Soğanı ve domatesi rendeleyin. Tencereye doğranmış fasulyeyi yerleştirin. Üzerine soğanı ve domatesi ekleyip harmanlayın. Şekeri ve yağı da üzerine ilave edip hiç su koymadan kendi suyu ile pişmeye bırakın. Pişince kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.

MALZEMELER
1 kg. çalı fasulye
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
3 domates
1 çorba kaşığı şeker
2 adet soğan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA