Domatesleri ve patatesi soyup küp doğrayın. Soğanları temizleyip irice doğrayın. Kıyılmış soğanlarla patatesleri zeytinyağında yumuşayıp renk değiştirene kadar soteleyin. Üzerine domates, sirke ve et suyunu ekleyin. Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra ocaktan alın. Tuz ve karabiber ekleyip blenderden geçirin.

MALZEMELER

4 adet domates
1 adet patates
6 adet soğan
1 adet kırmızı soğan
2 adet taze soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
6 su bardağı et suyu
Tuz, karabiber

?SODALI NUAR
Bir tencereye etleri dizin. Üzerine de tuz, karabiber, defneyaprağı, iri parçalar halinde doğranmış soğan ve tarçın koyun, sodaları dökün. Tereyağını iri parçalar halinde üzerine ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak, çok kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER

600 gr. nuar
2 çorba kaşığı tereyağı
2 şişe soda
1 adet soğan
1 adet kabuk tarçın
1 defneyaprağı
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber

?ÇİKOLATALI SUFLE
Damla çikolata, fındık kreması ve tereyağını cam bir kaseye koyun, benmari usulü eritin. aklarını, iki çorba kaşığı şekerle çırpın. Yumurta sarılarını da ayrı bir kapta çırpın. Çikolatalı karışıma yumurta akları ile sarılarını ilave edin, alttan üste doğru havalandırarak karıştırın, yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın. 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

MALZEMELER

120 gr. damla çikolata
2 çorba kaşığı fındık kreması
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER
BİZE ULAŞIN