Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Soğanlı yumurta

Soğanları halka halka doğrayıp tuzlayın. Tereyağını bir tavada eritip üzerine soğanı ilave edin. Sık sık karıştırarak çok kısık ateşte bir buçuk saat pişirin. Sirke, toz şeker, tarçın ve yenibahar ekleyip karıştırın. Tavanın içine dört adet yuva açın ve yumurtaları kırın. Tuzunu ayarlayıp 8-10 dakika pişirin. Üzerine karabiber ve pul biber serperek servis yapın.

MALZEMELER

4 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber, pul biber, yenibahar, tarçın

?LİMONLU KURABİYE
Yumurtalardan birinin akını ve sarısını ayırın. Unu eleyip üzerine bir adet yumurta ve bir adet yumurta sarısı ekleyin. Tereyağı, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu ilave edip yoğurun. Hamuru yarım santim kalınlığında açıp yuvarlak kalıplarla kesin. Kalan yumurta akını üzerine sürün, Hindistan cevizine bulayın. Fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
4 su bardağı un
2 adet yumurta
125 gr. tereyağı
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
Hindistan cevizi

?MANTARLI KABAK DOLMASI
Kabakları soymadan ikiye bölün, bir çorba kaşığı tereyağı ve bir su bardağı suyla pişirip içini oyun. Mantarları dilimleyip limon dilimleriyle birlikte bir çorba kaşığı suda pişirin. Ayrı bir tencerede unu yağda kavurun, üzerine sütü ekleyin. Mantarları ilave edin. Bu karışımı kabakların içine doldurun. Servis yapın.

MALZEMELER

4 adet kabak
1/2 kg. mantar
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 dilim limon
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA