Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Islak ekmek keki

Bayat ekmekleri kızartıp üzerine yağ sürerek tepsiye dizin. Yumurta ve şekeri çırpın. İçine kakaoyu, hazır kahveyi, sütü ekleyipkarıştırın. Ekmeklerin üzerine sütlü karımın yarısını dökün, üzerine rendelenmiş çikolata serpin. Tekrar aynı işlemi uygulayarak üzerini yağlı kağıt ile sıkıca kapatın. Tepsiyi, içi su dolu başka bir tepsiye yerleştirip fırında 30 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine böğürtlenleri koyun.


MALZEMELER

2 çorba kaşığı tereyağı
12 dilim bayat ekmek
2 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 çay bardağı hazır kahve
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
150 gr. bitter çikolata
1 su bardağı böğürtlen


?ŞİŞ KEBAP
Eti zeytinyağı, dövülmüş baharatlar, bal ve sirke karışımının içinde iki saat kadar bekletin. Daha sonra keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin. Şişlere geçirip ızgarada pişirin. Servis tabağına salata, domates ve lavaş ekmeği yerleştirin. Üzerine etleri yerleştirip servis yapın.

MALZEMELER

400 gr. bonfile
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı bal
Kekik, karabiber, kişniş

?ŞEHRİYE SALATASI
Tavuk etlerini haşlayıp didin. Tavukları pişirdiğiniz suya şehriye ve tuz ilave edip pişirin. Biberleri, maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın. Şehriyeye, kıyılmış yeşillikleri ve biberleri ekleyerek karıştırın. Tavuk etlerini üzerine ilave edin. Üzerine zeytinyağı ve limon suyunu dökün.

MALZEMELER

2 adet tavuk kalça
1 su bardağı şehriye
3 adet sivri biber
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 adet közlenmiş kırmızı biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limon suyu
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA