Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bezelyeli pay

Yumurta, un ve tereyağını karıştırıp yarım saat dinlendirin. Beşamel sos için, unu yağda kavurun. Üzerine yavaş yavaş ve karıştırarak sütü ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Dinlenmiş hamuru tart kalıbına yayın. Tüm sebzeleri, tuzu ve karabiberi karıştırıp hamurun üzerine yayın. Üzerine beşamel sos gezdirip 180 derece fırında pişirin.


MALZEMELER

1 adet yumurta
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı

?BEŞAMEL SOS İÇİN:
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt

?İÇİ İÇİN:
1 kase haşlanmış bezelye
1 çay bardağı mısır
1/2 demet kıyılmış dereotu
Bir tutam kıyılmış nane
8-10 adet kiraz domates
Tuz, karabiber

?HAŞHAŞLI ÇÖREK
Bir kabın içinde zeytinyağı ve haşhaşı karıştırın. Ekmek hamurunu büyükçe açın. Üzerine haşhaşı sürün. Dilimler halinde kesip bükerek yağlanmış tepsiye dizin. 220 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Üzerine zeytinyağı sürün ve beş dakika daha fırında pişirin.

MALZEMELER

4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı ezilmiş haşhaş
2 adet ekmek hamuru

?KIYMALI FASULYE
Fasulyeleri ayıklayıp bol suda yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölün. Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı yağla kavurun. Kıymayı da ekleyip suyu kalmayıncaya kadar çevirin. Rendelediğiniz domatesi, salçayı, tuzu ve fasulyeleri ilave edip harmanlayın. Fasulyenin üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edip kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER

1 kg. fasulye
200 gr. kıyma
1 çorba kaşığı salça
2 adet domates
2 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA