Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patatesli gül böreği

Yoğurt, yumurta ve sıvı yağı bir kapta karıştırın. Haşlanmış patatesi ezip içine rendelenmiş soğanı, kıyılmış taze soğanı, baharatları ve salçayı ilave edip karıştırın. Yufkaları dörde bölüp üzerlerine yumurtalı karışım sürün, iç malzemeyi yayın. Rulo haline getirip gül şeklinde sarın. Kalan yumurtalı karışımı üzerlerine sürüp fırında 35 dakika pişirin.

MALZEMELER

6 adet yufka
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta

?İÇİ İÇİN:
4 adet haşlanmış patates
1 demet taze soğan
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı salça
1/2 çay bardağı sıvı yağ

?YUMURTALI TAZE FASULYE
Fasulyeleri iyice yıkayıp kılçıklarını temizleyin ve küçük küçük doğrayın. Soğanı rendeleyin. Geniş bir tavada sıvı yağla birlikte soğan ve fasulyeleri kavurun. Fasulyeler yumuşayınca ortasını açın ve yumurtaları kırın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavanın üzerine kapak kapatın. Yumurtalar piştikten sonra servis tabağına alarak servis yapın.

MALZEMELER

300 gr. taze fasulye
2 adet yumurta
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

?TAVUK SARMA
Tavuk butlarının kemiklerini çıkartıp butları inceltin, içlerine hardal sürün. Mantarları ikiye bölüp havucu dilimleyin. Sebzeleri tavuğun içine yerleştirip kaşar peynirini de koyun. Rulo şeklinde sarıp kürdanla tutturun. Zeytinyağını kızdırın, hazırladığınız tavukları içine atıp kızartın. Kızaran tavukları tencereye alın, kızartırken kullandığınız yağı üzerine gezdirin. Suyu da ekleyip pişirin.

MALZEMELER

6 adet tavuk budu
1 çorba kaşığı hardal
6 adet mantar
1 adet büyük boy havuç
6 dilim kaşar peyniri
1.5 çay bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA