Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Artılı kurabiye

Yumurta, pudra şekeri, un ve küp halinde doğranmış tereyağını özleşene kadar yoğurup bir saat bekletin. Ceviz iriliğinde kopardığınız hamur parçalarını küçük fırın kaplarına yayın. İç malzemesi için fındık, yumurta, süt ve şekeri karıştırın. Hamurların üzerine karışımdan iki çorba kaşığı koyun. En üste hamurdan yaptığınız ince şeritleri artı şeklinde yerleştirin. Önceden ısıtılmış yüksek dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 adet yumurta
1/4 su bardağı pudra şekeri
2.5 su bardağı un
200 gr. tereyağı

İÇ MALZEMESİ:
6 su bardağı dövülmüş fındık
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı süt
1.5 su bardağı şeker

?PEYNİRLİ PATLICAN PANE
Patlıcanları alacalı soyup halkalar halinde doğrayın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Beyaz peyniri çatalla ezin. Yumurtaları çırpın. Bir dilim patlıcanın üzerine peynir sürüp ikinci dilimi üzerine kapatın. Patlıcan ve peynir bitine kadar işleme devam edin. Patlıcan dilimlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın.

MALZEMELER

4 adet patlıcan
150 gr. beyaz peynir
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
Tuz, karabiber

?ISPANAKLI TART
Ispanağı yıkayıp yaprak kısımlarını ince ince kıyın. Yufkaları düz bir zemine yayıp bir bardağın ağzıyla yuvarlaklar çıkarın. Üzerlerine sıvı yağ sürüp üç katı üst üste koyun, tartölet kalıplarına yerleştirin. 190 derecedeki fırında yaklaşık beş dakika kadar pişirip çıkartın. Kalan yağda dövülmüş sarımsakları ve kıyılmış ıspanak yapraklarını kavurun. Ispanaklı harç soğuyunca yufkaların içine paylaştırarak servis yapın.

MALZEMELER

3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
600 gr. ıspanak
3 diş sarımsak

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA