Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patatesli börek

Taze soğanları ince ince kıyın. Üzerine yumurta akı, peynir, ezilmiş patates ve baharatları ekleyip harmanlayın. Su, süt ve yağı bir çırpın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın, sulu karışımla ıslatın. İkinci yufkayı üzerine yerleştirip ikiye bölün. İç malzemeyi şerit halinde yufkaların üzerine koyun, rulo yapıp büzdürün. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER
4 adet yufka
4 adet haşlanmış patates
1 demet taze soğan
200 gr. lor peyniri
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
Tuz, karabiber

ŞEFTALİLİ İRMİK TATLISI
Bir tencereye irmik, süt, toz şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu koyup önce yüksek, sonra kısık ateşte boza kıvamına gelene dek devamlı karıştırarak pişirin. Ateşten alıp yuvarlak bir kalıba yarısını boşaltın. Üzerine dilimlenmiş şeftalileri dizin. Kalan irmikli harcı şeftalilerin üzerine boşaltıp düzeltin. Buzlukta soğuttuktan sonra servis yapın.
MALZEMELER
9 çorba kaşığı irmik
3 adet şeftali
4.5 su bardağı süt
12 çorba kaşığı toz şeker
1 adet limon kabuğu rendesi

KABAK OTURTMA
Kabakları soyup dilimleyin. Soğan, kırmızı biber, sivri biber ve sarımsakları doğrayın. Tüm malzemeyi karıştırıp yarısını tencereye koyun. Üzerine dilimlediğiniz kabakları dizin. Domatesleri rendeleyip kabakların üzerine dökün. Üzerine kalan soğanlı karışımı koyun. Tuz ve zeytinyağını da ekleyip pişirin.

MALZEMELER
5 adet kabak
4 adet domates
2 adet soğan
5 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA