Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mısırlı krep

Unla tuzu karıştırın, yavaş yavaş kremayı ve sütü ekleyerek mikserle çırpın. Karıştırmaya devam ederek yumurtaları sırayla hamura ekleyin.
Kıyılmış dereotu ve fesleğeni de ekleyip dinlenmeye bırakın. Küp doğranmış domates ve salatalığı, mısırı, peyniri karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada krepleri pişirin. Bir kat krep, bir kat mısırlı karışım şeklinde üst üste dizin.

MALZEMELER
1 çay bardağı silme un
1 paket krema
1/2 su bardağı süt
6 adet yumurta
1 tutam fesleğen
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı tereyağı, tuz
İçi için:
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 adet domates ve salatalık
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE
Bir tencereye sıvı yağı koyup yemeklik doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirin. Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış börülceleri ilave edip birkaç dakika soteleyin.
Daha sonra rendelenmiş havucu da ekleyip birkaç dakika daha soteleyin.
Tuz ve şekeri ekleyin.
Ardından suyu koyup 45 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kg. börülce
1 adet büyük boy havuç
1 adet kesme şeker
2 su bardağı su
Tuz

SARAY BÖREĞİ
Yarım ay şeklinde doğranmış soğanları pişirin.
Suyunu çekince yağı ve kıymayı ekleyip kavurun. Tuz, şeker ve karabiberi koyup ocaktan alın.
Yumurta ve sıvı yağı karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine iki adet yufkayı koyun, yağlı karışımı her tarafına sürün, kıymalı harçtan koyun.
Kalan malzemeyi de aynı şekilde üstüne döşeyip kalan yağlı karışımı üzerine döküp fırında pişirin.

MALZEMELER
6 adet yufka
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
300 gr. kıyma
4 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Karabiber, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA