Barbunyayı akşamdan ıslatın. Sabah suyunu döküp rendelenmiş soğanla birlikte zeytinyağında beş dakika kadar kavurun.
Üzerine salça, sarımsak, doğranmış havuç ve biberi ekleyip karıştırın.
Üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Ateşten alınca kıyılmış maydanoz ekleyerek soğumaya bırakın.

MALZEMELER
2 kg. barbunya
2 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
3 adet sivri biber
3 diş sarımsak
2 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
Maydanoz

OTLU BAZLAMA
Ispanağı, dereotunu ve maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Yoğurt, yağ, rendelenmiş peyniri ve sıcak sütü bir kabın içinde iyice ezip yumuşak bir kıvama getirin. İçine otlu karışımı ve baharatları ekleyin. Harcı, içi açılmış bazlamaların içine doldurun. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER
3 adet bazlama ekmeği
2 çorba kaşığı yoğurt
1 demet maydanoz
300 gr. ıspanak yaprağı
1 demet dereotu
250 gr. peynir
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kekik, pul biber

SALÇALI KÖFTE
Maydanozu, naneyi, sarımsakları ve sivri biberleri mutfak robotundan geçirin. İçine kıymayı ve baharatları ekleyip yoğurun. Karışımı ince bir şekilde fırın kabına yayın. Üzerine dilimlenmiş domates ve biberleri dizin, tuz ve karabiberi serpin. Suyu da üzerine gezdirip fırında pişirin.

MALZEMELER
600 gr. kıyma
1 demet maydanoz
1/2 demet taze nane
2 adet sivri biber
5 diş sarımsak
Karabiber, tuz, kimyon
Üzeri için:
1 çay bardağı su
4 adet domates
4 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER
BİZE ULAŞIN