Rendelenmiş soğan, kıyma, kıyılmış maydanoz, sarımsak ve baharatları yoğurup dilediğiniz şekilde köfte hazırlayın. Köfteleri yağlı kağıdın üzerine sıralayın. Biber ve domatesleri kesip köftelerin üzerine dizin.
Kağıdı paket gibi katlayıp tepsiye koyun.
200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER
500 gr. kıyma
1 adet soğan
3 adet sivri biber
2 adet domates
1/2 maydanoz
3 diş sarımsak
Kimyon, tuz, karabiber, pul biber
1/2 çay bardağı sıvı yağ

Salçalı ekmek
Soğanı doğrayıp yağda kavurun. Biraz soğuyunca içine salçaları ve kimyonu ekleyip karıştırın.
Ekmek hamurunu ikiye bölün, unlanmış zeminde açın. Bir adet hamuru tepsiye koyup üzerine salçalı karışımın dörtte birini sürün, üzerine diğer hamuru kapatın. Kalan salçalı karışımı hamurun üzerine sürüp 190 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
1 adet ekmek hamuru
2 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı kimyon
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı

Hurmalı dondurma
Sütü tencereye koyun. İçine un, şeker ve tereyağını koyup unun topakları gidene kadar karıştırın. Tencereyi ateşe koyun, sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirin.
Kıvamını alınca tencereyi ocaktan alın, içine hurmaları ve vanilyayı ekleyip mikserden geçirin. Muhallebi soğuyunca buzluğa koyun. Üzerine tarçın dökerek servis yapın.

MALZEMELER
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış hurma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER
BİZE ULAŞIN