Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Kuru kayısıları iki su bardağı suda 20 dakika bekletip doğrayın. Eti, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine tereyağı, doğranmış sarımsak ve soğanı, kayısıları koyun. Biraz su ekleyerek yaklaşık 25 dakika pişirin.

MALZEMELER
100 gr. kuru kayısı
200 gr. kuşbaşı
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
3 çorba kaşığı limon suyu

Hindi börek
Küp doğranmış hindiyi zeytinyağında soteleyin.
Kabukları temizlenip küp doğranmış sebzeleri ekleyip sotelemeye devam edin. Baharatları ekleyip sebzeler pişene dek soteleyin.
Yağlanmış tavaya bir adet yufkayı parçalayarak yerleştirin. Üzerine ılınmış harcı yayın. Kalan yufkayı da parçalayıp üzerine yerleştirin.
Orta ateşte önlü arkalı pişirin.

MALZEMELER
2 adet yufka
300 gr. hindi
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1'er adet patlıcan, kabak, kırmızı biber ve soğan
1'er tatlı kaşığı karabiber, pul biber ve tuz

Lorlu çörek
Yufkaları düz bir zemine yayıp üçgen şeklinde kesin. Lor peynirini ve şekeri karıştırın. İç harcı üçgenlerin geniş kenarına koyup sarın. Hamurları tepsiye dizip üzerlerine sarısı sürün. 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak çöreklerin üzerine pudra şekeri serpin.

MALZEMELER
4 adet yufka
İçi için:
150 gr. tuzsuz lor peyniri
3 çorba kaşığı şeker
Üzerine:
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER
BİZE ULAŞIN