Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sütlü mercimek çorbası

Rendelenmiş soğan ve patatesi, tereyağını, mercimeği ve bir su bardağı suyu beş dakika tahta bir kaşıkla karıştırın. Kalan suyu ekleyerek mercimek yarı yarıya yumuşayıncaya kadar pişirin. Sürekli karıştırarak sütü ilave edin ve mercimek yumuşayana kadar pişirin. Kıymayı kavurun, unu ilave edip unun kokusu gidene kadar kavurun ve çorbaya katın. Biraz kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Tuzunu ayarlayın. Üzerine tereyağında yakılmış kırmızıbiberi gezdirin.

MALZEMELER
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı süt
1'er adet soğan ve patates
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
100 gr. kıyma
1 çorba kaşığı un
Tuz

Yassı kadayıf
Su, şeker ve limon suyunu birlikte kaynatarak şurubu hazırlayın. Yassı kadayıfların kenarlarını bıçakla kesin.
İki yumurtayı çırpın, kadayıfları yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın.
Kızaran kadayıfları soğuk su dolu bir kabın içerisine atın. Kısa bir süre bekletip sudan çıkarın, zedelemeden suyunu süzün. Bir tepsiye kadayıfları ve sıcak şurubu koyup 15-20 dakika kaynatın. Üzerini cevizle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
6 adet yassı kadayıf
2 adet yumurta
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu
Üzerine:
1 çay bardağı ceviz

Çiğ köfte mantısı
Cam bir kaseye bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları koyup iyice yoğurun.
Harçtan küçük köfteler yapın.
Bir tencerede tereyağı, salça ve suyu karıştırarak kaynatın.
Kaynayınca üzerine köfteleri koyup 15 dakika pişirin. Servis tabağına suyuyla birlikte köfteleri koyun, üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.

MALZEMELER
200 gr. kıyma
1.5 su bardağı bulgur
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
4 su bardağı su
Kırmızı biber, karabiber, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA