Türkiye'nin en iyi haber sitesi

6 KİŞİLİK
Patlıcanları halka halka doğrayıp yarı yarıya kızartın. Kıymayı rendelenmiş soğan ve tuzla ovup irice köfteler hazırlayın. Bir fırın tepsisine bir adet patlıcan, bir adet köfte olacak şekilde dizin. Tepsinin kenarlarına dilimlenmiş domates ve sivri biber yerleştirin. 200 derece fırında pişirin. Suyu ve nar pekmezini karıştırın, kebabın üzerine döküp beş dakika daha fırında tutun.

MALZEMELER
2 adet kemer patlıcan
2 adet domates
5 adet sivri biber
600 gr. kıyma
1 adet soğan
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 çay bardağı nar pekmezi
1 çay bardağı su

6 KİŞİLİK
Benekli kurabiye
nın bir tanesinin akını ayırıp kalanını kabın içine kırın. Üzerine yoğurt, tereyağı, nişasta ve unu ekleyip yoğurun. Son olarak kabartma tozu ve vanilya ekleyip yumuşak bir hamur yapın, 15 dakika dinlendirin. Hamurdan yuvarlaklar yapın, yumurta akına bulayın. Üzerine parça çikolataları yerleştirin. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER
1 çay bardağı parça çikolata
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı tereyağı

4 KİŞİLİK
Peynirli biber salatası
Biberleri ve patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun. Biberleri ayrı ayrı püre yapın. Patlıcanları iri küpler halinde doğrayın. Sarımsağı tuzla dövün dövün. Patlıcanları, biberleri ve doğranmış peyniri kat kat servis tabağına dizin. Sarımsaklı tuzun içine zeytinyağını ve limonu karıştırıp üzerine dökün.

MALZEMELER
3 adet dolmalık yeşil biber
3 adet sarı dolmalık biber
3 adet kırmızı biber
2 adet patlıcan
5 diş sarımsak
100 gr. peynir
1/2 çay bardağı zeytinyağı
5 çorba kaşığı sirke
6 dal maydanoz
Tuz ve karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER
BİZE ULAŞIN