Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fırında köfteli makarna

Makarnayı bol suda 15 dakika haşlayıp süzün. Patlıcanların kabuklarını soyun, uzun dilimler halinde kesip hafif kızartın. Kıyma ve rendelenmiş soğanı karıştırın, içine ezilmiş sarımsak ve baharat ekleyin. Patlıcanların içlerine bu karışımı paylaştırıp sarın. Rendelenmiş domatesi tereyağında çevirin, doğranmış biberleri ekleyin. Haşlanmış makarnayı içine koyup harmanlayın ve yağlanmış fırın kabına aktarın. Üzerine patlıcana sarılmış köfteleri yerleştirip zeytinyağı gezdirin. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin. (6 kişilik)

MALZEMELER
1 paket kalın makarna
400 gr. kıyma
2 adet patlıcan
3 adet domates
6 diş sarımsak
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 çay bardağı zeytinyağı

Havuç köftesi
Havuçları haşlayın. Suyunu süzüp ezin. Yumurta, kıyılmış maydanoz, un, ceviz, tuz, karabiber ve pul biber katıp karıştırın. Karışımdan bir çorba kaşığı alın ve başka bir çorba kaşığını üzerine kapatıp şekil verin. Köfteleri una bulayıp kızdırılmış sıvı yağda kızartın. (4 kişilik)

MALZEMELER
4 adet orta boy havuç
1 adet yumurta
10 dal maydanoz
4 çorba kaşığı un
1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz
Tuz, karabiber, pul biber

Büzgü börek
Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın. Üzerine ufalanmış peyniri, haşlanıp ezdiğiniz patatesi ve baharatları ekleyip karıştırın. Bir kapta su ve sıvı yağı çırpın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın, üzerine yağlı karışımdan serpip ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. İç malzemeyi şerit halinde yufkanın ortasına koyun, yufkayı büzdürüp tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Tüm tepsi dolunca 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. (6 kişilik)

MALZEMELER
4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
3 adet patates
2 demet taze soğan
200 gr. lor peyniri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA