Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Bizim kızların ayrılık biçimine kurban olayım!

İlişki karşılıklı oluyor da, ayrılık nasıl tek taraflı oluyor bilemedim... Yeni trend bu olsa gerek! Bugüne kadar ayrılık konuşmaları yüz yüze yapılır, kararlar alınırdı. El sıkışacak sempatiklikte olmasa bile, taraflar beraber başladıkları işi beraber sonlandırırdı; hani derler ya iki medeni insan gibi... Olmadı bir telefon mesajlaşması ile biterdi; ayrılık cümleleri sıralanırdı. Hadi bilemedin, tüm sosyal medya sayfalarında karşılıklı takipten çıkarılırdı.
Ne oldu da böyle oldu ilişkiler?
Bu duyduğum bilmem kaçıncı benzer stilli ayrılık haberi. Sinan Akçıl ile Ebru Şallı arasında yaşanan gibi...
Vallahi doğru mu bilinmez, çok da ilgilenmiyorum, aman mutlu olsun herkes de, ben olayın bitişine, gidiş biçimine hayran kaldım. Ebru ayrılığını gazetelere açıklamış, Sinan'da "Ayrıldığımızı gazeteden öğrendim, bilmiyordum" demiş...
Bir benzeri ünlü ilişki de (çiftlerin ismi lazım değil), sosyal medyada kız tarafından anonslanarak bitirilmişti.
Erkek ünlümüz de 'Ahaaa ayrılmışız lan' tepkisi ile apışıp kalmıştı... Kızlar böyle mi oluyor bu işler? Bir yerde canınıza tak mı ediyor? Erkek tarafı da işte oradan buradan öğreniyor. Vah ne acımasızsınız be!

MİCHELİN EKİBİNİN YİYİP İÇTİĞİ MEKAN KARAKÖY'DE

"Açlıktan restorancı oldum." Evet söze böyle başlıyor Hüseyin Özer, Londra'da Mayfair'deki Sofra isimli restoranında. Türk mutfağı en parlak dönemini yaşıyor. Türk mutfağının döner ve kebaptan öteye geçtiğini anlatan bir yer Sofra London. İki şubesi var; biri Mayfair, diğeri ise Oxford Street'te. 40 yıldır Londra'da yaşayan Özer, "Ben para kazanmaya değil; Türkiye'ye okul açmaya, kendim gibi lokantacı yetiştirmeye geliyorum" diyor. İstanbul'da neler olacağını merak ediyorsunuz diye, hemen mekansal mevzumuza geçiyorum... Karaköy'de açılacak mekanın başında, sektörden aşina olduğunuz Deniz Zengin var.

MASA BAŞI KOKTEYL UYGULAMASI

Hüseyin Bey, Murat Tokuz'un müzik direktörlüğü ile eğlenebileceğiniz mekanın dekoru için "Londra'yı oraya götürdük, İngiliz kültürünü yerleştirdik" diyor. Burada yeni ve trendy bir uygulama da var; masa başı kokteyl hazırlatabileceksiniz. Yemek masanıza barmen özel tasarım araba ile gelip kokteylinizi hazırlayacak. Masa başı kokteyllerinden en iddialısı ise Mayfair olacak. Yemeği için ise modern Türk mutfağı desek kafi... Özer, "Sofra, Michelin Guide ekibinin favori mekanı. Bırakın adamların yıldız vermesini, kendileri burada yiyip içiyor" diyor.

LONDRA'DA NELERE BAYILDIK?

* Doors'un kurucuları Büyükuğur Kardeşler ve Berk Ekşioğlu'nun Frescobaldi Ailesi ile ortaklaşa açtığı, Londra Mayfair'de yer alan İtalyan işi restoranı Frescobaldi'nin dekoruna bayıldık.
* 'Fifty Shades of Grey' (Grinin Elli Tonu) filminden esinlenerek üretilen iç çamaşırları koleksiyonlarının vitrinlerde yer almasına bayıldık. Artık her kadın, 'Christian Grey'i için tepeden tırnağa hazır.
* Üye olunması en zor sosyal yaşam kulüplerinden biri olan Soho House'un İstanbul telaşı sürüyor. Biz kulübün doğduğu en eski, en klasik adres Greek Street'teki çok katlı bohem binasının terasında Monopoly oynayan, diğer yandan Macbook'unda e-posta trafiğinde takılan 30'lu yaşlardaki cool tiplere bayıldık.
* Victoria ve Albert Müzesi'nin, ünlü tasarımcı Alexander McQueen'i anmak için düzenlediği 'Savage Beauty' sergisine bayıldık. Meraklısı, 2 Ağustos tarihine kadar ziyaret edebilir.
* Soho'da yer alan kahveci kulübe de bayıldık. Soho Grind'de gündüz envaiçeşit kahveler hazırlanıyor, akşamları da mekanın altında rock'n roll takılabiliyorsunuz. Bu mini kulübün hastası oldum. Bizdeki üçüncü nesil kahve akımına yeni bir bakış olur mu dersiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA