Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Şimdi canlı yayındayım Periscope'dan bağlan bana!

Akıllı telefonunuz varsa Periscope sayesinde dünyanın her yerinden canlı yayın yapabilirsiniz. Cem Yılmaz sayesinde Türkiye’de popüler olan uygulamayla sık sık canlı yayın yapan ünlüler arasında Demet Akalın, Buse Terim ve Hacı Sabancı gibi isimler var.

Bu periskop bildiğiniz periskoplardan değil canlarım. Hani o denizaltıların su yüzeyini gözetlemek için kullandığı dürbünvari alet, bugünlerde yeni bir paylaşımın habercisi oldu ve canlı yayın yapma imkanı verdi hepimize! Periscope, Instagram'ın tahtını sallayacak, öyle iddia ediliyor. Elinde akıllı telefonu olan ve sabrı olan dünyanın bir ucuna canlı canlı bağlanacak, izlediğine yorum yapacak; ee daha ne olsun! Başta bünyem kabul etmese de modern dönem iletişim kanunlarına uydum ve 'Ya sabır' diyerek ben de başladım canlı yayına… Supersonik faydalı yayınlar da yok değil. Mesela Ted konferasından canlı bağlanıp konferansı izleteni, Picasso sergisinden gizli çekim yapanı, hatta güvenlikler tarafından yakalanıp yaka paça atılanı var. Evet, bu anları canlı canlı izleme imkanınız mevcut. Bilgi aktarımı için mükemmel bir mecra. Şimdilik daha çok ergen muhabbeti dönse de; hiç görmediğiniz yerleri, tanımadığınız insanların gözünden canlı canlı izlemek keyifli olacak gibi… Ha unutmadan, yanınıza taşınabilir şarj aleti almayı unutmayın. Bir de alkollüyken kamera açmayın; aman dilinize sahip çıkın. Peki Periscope'dan canlı yayın yapan ünlüler kimler? İlk sıralarda; Burcu Esmersoy, Cem Yılmaz, Buse Terim, Demet Akalın, Hande Doğandemir, Hacı Sabancı, Murat Dalkılıç, Serenay Sarıkaya ve İrem Derici geliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA