Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Sonbaharda turist kaosundan sıyrılmış sakin Barselona

Sonbaharın son demlerinde Barselona olur mu? Oluyormuş sayın okuyucularım... İlkbahar-yaz aylarında Barselona tam bir parti cenneti oluyor; sahil hattıyla da İspanya'nın en keyifli tatil noktası. Peki ya benim için? Bu mevsimde güneşli ama serin olan Barselona'da bulunmamın sebebi; hem eş-dost ziyareti, hem de birkaç gün İstanbul'dan kaçıp kafayı sıfırlamak. Arda Turan'ın Barselona sırtlarında, yeşillikler içindeki evinde misafirim. Arda'nın kapı komşusu, Gerard Pique ve Shakira... 'İlk başta onların kapısını çalsam ne olur?' diye içimden geçiriyorum tabii... Türk misafirperverliği onlarda da var mıdır, bilemedim. 'Bir dahaki sefere Shakiracığım' deyip Aslıhan Doğan'ın elinden çıkma, bol köpüklü sade Türk kahvemi yudumlayıp Barcelona macerama başlıyorum. Barselona, kışın yaşlılar için bir cennet. Yazın gençlerin istila ettiği şehirde, bu sıralar turist yok denecek kadar az. Dışarıda paten yapan 70'lerindeki amcalar, bisiklete binen teyzeler; yaşlanma sendromu yaşayan insanlara ders olsun. Bence bir şehrin ruhunun genç kalması çok önemli. Orta yaş ve üstü cool tipler, şehrin popüler restoran ve barlarında geç saatlere kadar takılıyor. Bu mekanların başında Boca Grande geliyor. Burada deniz ürünleri bir harika, dekorasyon ise sizi içine hapsedecek cinsten. Mekanın üst katında yer alan lounge Boca Chica, bana Soho House'u hatırlatıyor. Boca Chica'daki kokteyl sunumları ilgi çekici; bizim İstanbul mekanlarına ders olsun. Öğle saatlerinde paella yemek için W Hotel'in altında yer alan Pez Vela tercihimiz oluyor. Instagram'da paella fotoğrafı paylaştığımda 'Bu da ne?' diyenler oldu. Hemen anlatayım: İstanbul'da mekanların mönüsünde karşılaşmadığınız için aşina olmamamız gayet normal ama tadına bakınca annenizin pilavını hatırlayacaksınız. Tek bir farkla; içinde deniz ürünleri ve safran bulunuyor, ayrıca tepside sunuluyor. Barselona'nın en güzel manzarası, tabii ki W Hotel'e ait; ilk bakışta Dubai'deki Burj El Arab'ı hatırlatıyor. Otelde kalan Araplar da tezimizi doğruluyor. Otelin 26'ncı katındaki Eclipse'e bu mevsimde girmek çok kolay; yazın yaşanan rezervasyon zorlaması, sonbaharda yerini rahatlığa bırakmış. En hareketli partiler, bu Akdeniz ufkuna sahip barda düzenleniyor.

KATALANLAR NASIL İNSANLAR?
Katalan halkını inceleme fırsatım da oldu. Katalanlar, çok geç yemek yiyor, erken kalkmayı sevmiyorlar. Akşam yemeği onlar için bir şölen. Siestayı seviyorlar; öğle yemeğini 5 çayına dönüştürüyorlar, masadan kalkmak bilmiyorlar. Çoğu restoran, akşam saat 8-9'dan önce mutfağını açmıyor. Siparişinizi erken verseniz de, ana yemeğiniz 10-11 gibi geliyor. O yüzden yemek masasından kalkmak gece 1'i buluyor. Katalanlar; çılgın, yüksek volümlü ve heyecanlı. Garson birden kolunuzdan tutup size salsa yaptırırsa şaşırmayın!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA