Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Seçim bitti istikrar geldi istanbul koptu

Beş aydır bitkisel hayattaydık; ne sosyal hayatın tadı vardı, ne de iş hayatındaki- lerin kafasındaki sorular bitiyordu. Herkes birbirine 'Seçim sonuçları ne olacak?' diye soruyordu. Neyse seçimi atlattık ve sandık etkisinden kurtulduk. Siyasi iktidarın devam etmesi birçok insana derin bir oh çektirdi. Seçim sonrasına bırakılan tüm davet-organizasyon, mekan açılışları hız kazandı, yeme-içme sektöründeki ivme ciddi bir artış göstermeye başladı. İşte seçimin ardından yaşananlar...
Seçim sonrası sosyetenin amazon kadınlarının ilk durağı Zorlu Center'daki H&M mağazası oldu. Fransız modaevi Balmain'le hazırladığı koleksiyondan almak için ben de onların arasındaydım. Beraber kolları sıvayıp adeta ringe çıktık! 'Politik travmanın yan etkisindendir bu yaşananlar' deyip gülüp geçsem de, söz konusu koleksiyonu silip süpürdükten sonra, seçime kadar geçen sürede alışveriş yapmayı bırakan bir arkadaşımın sözleri kulağımda yankılandı: "Şu seçim bir geçsin, kendimi alışverişe vereceğim. Şimdilik çöp almak yok." Önümüzdeki günlerde birçok mağazada aynı görüntülere şahit olabilirsiniz; ter, stres atıyor bizim sosyete...

MEKANLAR TAM GAZ DEVAM
Mekan açılışları ya ertelenmiş, ya da bazıları kapılarını sessiz sakin açmıştı. Şimdi partiler tam gaz devam! İşte Uğur Karabayır'ın Pera'daki yenisi Barbounia; yeni nesil meyhanelerden. Barındaki rakılı, uzolu kokteyllerinden içip eğlenmeye başladı bile İstanbul gezginleri.
Bir diğer mekan Madeo da Çeşme'den çıkıp Karaköy'deki yeni mekanına konuşlandı ve dev açılış partisi ile Karaköy gecelerine gaz verdi. Perşembe gecesi tıka basa dolu olan mekanda kimi ararsanız vardı.
Karaköy Goya, hafta içlerinin tozunu attırıyor. Murat Tokuz çalıyor, ünlü isimler dans ediyor. Bir arka sokağındaki Mitte'de de durumlar aynı. Mekanın sahibi Turgay Yıldız, 'Üç hafta sonraya zor yer bulunuyor, işler tıkırında' mesajı veriyor.
Pera'daki Cecconi's, 'Turistler İstanbul'a gelmeye korkar oldu' diyenlere cevaben; her masasında turist ağırlıyor. İngiliz'i, Fransız'ı, İtalyan'ıyla bir ara kendimi Londra Mayfair'deki yerinde hissettim.
Soho House'da masa tenisi oynarken Müge Boz'a denk geliyorum. O da "Raw food akımına sardım bu ara, biraz da raw restoranlar açılsa" diyor. Bir diğer masada maraton hazırlığında olan bir arkadaşımla karşılaşıyorum; "Vodafone 37. İstanbul Maratonu'na hazırlanıyorum" diyor.
Masalardaki siyasi muhabbet son bulmuş anlayacağınız. Bir yandan da seyahat planları yapılıyor. Euro ve doların düşmesi buna sebep. Özellikle benim gibi gezmeyi sevenlerin işine geliyor ve en yakın tarihe biletler kesiliyor. Etraftaki gece kulüpleri erteledikleri partilere start vermeye başlamış.
Sahne şovları ertelenen DJ'ler bir bir İstanbul'a geliyor. Önümüzdeki cuma Ulus 29'da dünyaca ünlü DJ Sean Finn çalacak. Cumartesi gündüz partilerinde Nopa, gündüz dans etmek isteyene kucak açarken, pazar brunchları Spago'da, Pizza East'te şampanya eşliğinde misafirlerini bekliyor. Lucca, perşembe günü yeni mönüsünü görücüye çıkarıyor, yediklerinizi eritmeniz için müziğin sesini açıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA