Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Valeler ve ünlüler

Rumelihisarı'nda bir kafede kahvaltı yapan Fenerbahçeli Raul Meireles, otomobilini istediği valeye 5 lira verip mekanı terk etmiş. Artık vale arkadaş yıldız futbolcunun arkasından saydırmış mıdır bilinmez... Ancak bu vale ücretleri İstanbul gezginlerinin büyük sorunsalı... Küçük bir piyasa araştırması yaptığımda Zorlu, İstinyePark, Kanyon gibi alışveriş merkezlerinin vale ücretlerinin ortalama 15- 20 lira arası değiştiğini gördüm. Restoran ve gece kulüplerinde, özellikle popüler mekanlar Lucca, Anjelique, Sunset, Reina ve Sess gibi popüler mekanlarda ise fiyat ikiye katlanıyor; yani 40-50 lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Bir gecede birden fazla mekan gezenin vay haline! Ortalama 200 lira vale için cepte hazır tutmalısınız. Tabii ki bununla yetinmeyip valelerle de konuştum. Konuştuğum valelerden birine "Hesapsız kitapsız vale ücreti dağıtan var mı?" diye sordum. "Olmaz mı" deyip ekledi: "En bonkörü 100 dolar ya da 200 lira veriyor. Öyle müşteriye can kurban!" Valeler, ünlü isimlerle ilgili ilginç detaylar verdi:
Valeler en çok Erdal Acar ve Ali Ağaoğlu gibi işadamlarını seviyor. Çünkü çok bonkörler. Özellikle 15-20 yıldır piyasada olan işadamları valelerin gözdeleri.
Kadınlar genellikle "Ben bu parayı vermem" diye sorun çıkarıyormuş. Son model Porsche ile gelip "Bozuk param yok" diyenlere sıklıkla rastlanıyormuş.
Valeler en çok "Kredi kartı geçer mi?" diye soranlara kıl oluyormuş.
Bir de pintiler var. Vale ücreti ödememek için araçlarını 50 metre ileriye park ediyorlarmış!
Ünlü yıldızlarla futbolcular bonkör değilmiş. Bazı isimler ise "Ben ünlüyüm" deyip ödemiyorlarmış. Valeler bazı isimler hakkında "Eğer para verirse çerçeveletip duvara asacağım" diye espri yapıyormuş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA