Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

İstanbul’dan kaçış sezonu açıldı!

Bir düğün, bir müzik festivali ve deniz özlemi çekenlerin tatil kaçamaklarıyla İstanbul'un sosyal hayatı etkilenir mi? Bal gibi de etkilenir! Bu hafta sonu İstanbul pek tenhaydı; popüler simalar, tanıdık arkadaşlar ve sosyetikler şehirden firar etmişti! İşte bu hafta sonu gezginlerin akın ettiği destinasyonlar:

DÜĞÜNÜMÜZ VAR!:
Karşınızda cemiyet hayatının güzeller güzeli ismi Tuğana Savgı ve genç işadamı Doruk Kaya... Çiftin dillere destan düğünü için, bin 500'e yakın davetli İstanbul'dan Kıbrıs Kaya Artemis'e uçtu. Ben de davetliler arasındaydım ama hasta olduğum için düğüne katılamadım. Snapchat ve Instagram'daki paylaşımları takip etmekle yetindim. Ebru Gündeş'li düğün yemeğinde, gecenin şıklarıyla aşık atmak isterdim tabii! Hoşuma giden bir sosyal medya-düğün adaptasyonundan da bahsedeceğim. Gelin Tuğana Savgı'nın Snapchat hesabını kim yönettiyse, harika bir iş çıkardı. Düğünün her anından tümüyle haberdar olduk.

FESTİVALCİLER:
Los Angeles'ta düzenlenen müzik ve sanat festivali Coachella'ya gidenleri unutmadım elbette. Festivalde; Guns'n Roses, Calvin Harris ve Ellie Goulding gibi isimler ve gruplar sahnedeydi. Ünlü katılımcılarıyla bir Hollywood partisini andıran Coachella'ya Türkiye'deki müzikseverler de büyük ilgi gösterdi. Diyar Onar, Şeyma Subaşı, Setenay Tetik ve Deren Talu; bu isimlerden birkaçıydı.

DETOKSA KOŞANLAR:
Madem termometreler 30 dereceyi gösteriyor, o zaman ver elini Göcek-Bodrum kıyıları... Arkadaşının teknesinde takılanlar, detoks kampına girenler hayli çoktu bu hafta. Kimisi teknede balık yerken, kimisi denize atlayıp sezonu açtı. Anlayacağınız, hafta sonu Ege'ye kaçışlar başladı.

MAÇKA'DA SOKAK LEZZETLERİNDEN CİHANGİR KAFELERİNE
Madem hafta sonu İstanbul'da kaldık, biz de şehrin tadını çıkaralım dedik. Hangi festivalde kendimizden geçtik? Balıkçılara neler oluyor? Oyuncular, senaristliğe mi merak sardı? İşte cevapları:
Hafta sonu keşfettiğim ilk yer; Arnavutköy'ün yenisi, Figen Erenel'in yeni mekanı Whisper oldu. Kuyu Balık'ın yerine açılan tam bir resto/lounge. Peki bir balıkçıyı yerinden eden Whisper'dan sonra, diğer balıkçılar da tası toprağı toplayıp Arnavutköy'ü terk eder mi dersiniz?
Pazar günü Colgate Total sponsorluğunda, Maçka Sanat Parkı'nda Sokak Lezzetleri Festivali düzenlendi. Izgara sucuk ve köfte, nohut pilav, midye tava... Bu lezzetler; Nişantaşı'nın göbeğinde çimlere yayılırken, fonda DJ müzikleri eşliğinde sunuldu. Hem güneşin tadını çıkardık, hem de ezberbozan bir deneyim yaşadık. Parklarımız bu şekilde festival havasına bürünmeli, bu tarz etkinliklerin devamı gelmeli.
Biraz da Cihangir'de turlayalım... Çevredeki kafelerde, oyuncuların arasına sızdım. Hepsinin dilinde aynı şey; 'Senaryo yazıyorum...' Oyuncular arasındaki son trend bu. Peki neden? Gelen dizi ve film senaryolarını beğenmedikleri için, kendi projelerini yaratmaya başlamışlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA